zondag 27 januari 2013

We vliegen erin!

Dag Bloggers,

Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is het zover. Onder het motto "we vliegen erin!" zijn de eerste breekwerken een feit. En zo gaat dat nu éénmaal, als je verwacht er snel vanaf te zijn, kom je toch tot (vreemde) ontdekkingen. Wat wij dachten dat een gewone wand van gyrpoc was, bleek uiteindelijk een dik stuk dubbel glas te zijn. Uiteindelijk werd de klus in enkele uren geklaard.

Maar vooraleer we konden starten in ons huis, hebben we eerst één en ander verhuisd naar onze (voorlopige) stek. Dankzij vele helpende handen, een doos koffiekoeken en de nodige dosis energie was dit in een mum van tijd geklaard. Een grote dankjewel aan iedereen die een doos of meubel heeft vast gehad.

Maar terug over naar de orde van dag! Het verwijderen van de wand tussen de 2 ruimtes op het gelijkvloers is nodig om een doorgang te hebben naar de tuin. Het is die tuin die als eerste een groot onderhoud krijgt. Bomen zagen, klimop verwijderen, stenen uitbreken en nog zoveel meer. Stuk voor stuk zal het ons allemaal passeren. O ja, niet te vergeten. De geliefkoosde bamboo die lang geleden werd gepland, staat er nog steeds. Als iemand een idee heeft om deze (definitief) te verwijderen, laat maar weten. De helpende handen van vandaag zijn uiteraard ook de komende weken/maanden meer dan welkom.

En niet te vergeten, doordat we de tussenwand hebben verwijderd, is er een stuk van het valse plafond meegekomen. Daaronder zitten enkele pareltjes. Als we even vergeten waren waarom we deze stijl van huis hadden gekozen, dan werden we er dan wel terug aan herinnerd. Uiteraard, hieronder, de eerste foto's...

Tot snel,

Maarten en Britt












Geen opmerkingen: